Zapraszamy do udziału w wyjątkowym wydarzeniu, które dosłownie rozpali Państwa zmysły. Piekielny Ogród z uczestnikiem III edycji programu Hell’s Kitchen Sebastianem "Szromu" Schromem odbędzie się 11 lipca 2015 r. o godzinie 17:00 w ogrodzie Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness.
Podczas specjalnej kolacji na świeżym powietrzu Goście zostaną zaproszeni do wylosowania koloru drużyny kuchennej. Naocznie będzie można przyglądać się zmaganiom drużyn pod przewodnictwem 2 utalentowanych Szefów kuchni w przygotowaniu nietuzinkowych potraw, następnie jakość wydanych potraw podlegać będzie ocenie Gości.
Przystawki:
Zupy:
Dania Główne:
Deser:
Poznaj szczegóły menu i rywalizacji kulinarnej
Menu podczas Piekielnego Ogrodu w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness
Goście wieczoru wylosują jedną z drużyn kuchennych pod przewodnictwem utalentowanych Szefów Kuchni. Executive Chef kolacji to charyzmatyczny uczestnik programu Piekielna Kuchnia Sebastian „Szromu” Szrom – pod jego okiem zespoły przygotują 4 daniowe menu degustacyjne (przystawka i danie główne do wyboru). Naocznie będzie można przyglądać się zmaganiom kucharzy w trakcie przygotowywania i wydawania nietuzinkowych potraw. Podane potrawy zostaną poddane ocenie Gości w ankiecie, drużyna z największą ilością punktów wygra konkurs oraz atrakcyjną nagrodę.
Drużyna Niebieska
(pod przewodnictwem Szefa Michała Bałazy-Ambasadora Kulinarnego Polski)
Przystawki
Ser kozi/ marynowana marchew kolorowa i cukinia/ pesto
Tatar wołowy/ jadalna ziemia z maku i pumpernikla/ czarna rzepa
Zupy
Krem kokos-trawa cytrynowa/ mus z królika /warzywa/ różowa piana
Dania Główne
Jesiotr/ kremowa kasza/ karmelizowane kurki/ jeżyny/ puree z marchwi z imbirem i grejpfrutem
Schab z dzika/ puree z bobu/ sos z jagód/ panierka z pistacji/ kopytka smażone
Deser
Mus jabłko-rokitnik/ mus arbuz-rabarbar/ mus mojito/ beza/ kruszonka
Drużyna Czerwona
(pod przewodnictwem Szefa Kuchni Patryka Kotarba – Szef Kuchni hotelu Słoneczny Zdrój)
Przystawki
Tatar śledź – tuńczyk/awokado-ricotta/ mango
Gołąbek z włoskiej kapusty/ policzek wołowy/ pęczak/ consomme
Zupa
Krem z żółtych buraków/ piana z koziego sera i czerwonych buraków
Dania Główne
Barwena/ risotto z miso i puree z kalafiora/ sos czereśniowy podwędzany/ Pak Choi ze szczawiem
Comber z jelenia/ kumpiak/ warzywa duszone/ karmelizowana szalotka z winem Merlot
Deser
Mus jabłko-rokitnik/ mus arbuz-rabarbar/ mus mojito/ beza/ kruszonka
Kolacja przeznaczona dla Gości pełnoletnich (możliwość zapewnienia opieki w hotelu dla najmłodszych). Informacja i rezerwacja w Recepcji Hotelu.
Ilość miejsc ograniczona.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod nr tel.: 41 378 88 00 lub przez email: info@slonecznyzdroj.pl
SEBASTIAN "SZROMU" SCHROM - POZNAJ JEGO HISTORIĘ
Swoją przygodę z kuchnią zacząłem w wieku 7 lat. Kiedy inni chłopcy grali w piłkę, ja wolałem pomagać mamie w kuchni. Jestem absolwentem Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekomomiczno- Gastronomicznych w Oświęcimiu o profilu technik żywienia. Po szkole rozpocząłem studia jednak szybko zrozumiałem, że moje miejsce jest na kuchni. Z dnia na dzień rzuciłem studia i wyjechałem do Irlandii a potem na Słowację zdobywać doświadczenie. Po dwóch latach wróciłem do Polski i podjąłem pracę w restauracji „Red House” w Oświęcimiu. Po roku pracy zostałem szefem kuchni i menagerem oraz poświęciłem się swojej drugiej pasji jaką jest barmaństwo. Po trzech latach świetności restauracja ta z przyczyn losowych została zamknięta, a ja podjąłem pracę w klubie muzycznym „High Way”, który po paru miesiącach mojej ciężkiej pracy zamienił się w jedną z najlepszych restauracji w Oświęcimiu i okolicy- restaurację „La Rossa”. Podczas przygody z restauracją „Red House” jak i obecną restauracją „La Rossa” osiągnąłem kilka sukcesów, którymi można byłoby się pochwalić, oto kilka z nich: pięć zwycięstw pod rząd w oświęcimskich półfinałach „ Małopolskiego Festiwalu Smaku” oraz zajęcie trzeciego miejsca w finale ósmej edycji tego konkursu, który odbył się w Krakowie na placu Wolnica, jednak największym osiągnięciem było wygranie drugiej edycji ogólnopolskiego festiwalu „Smak Pstrąga w Pieninach” w kategorii „profesjonaliści” ale również przyznanie mi wyróżnienia za całokształt podczas trzeciej edycji tegoż to festiwalu. Nie mogę zapomnieć o wstąpieniu do „Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników”, zakwalifikowaniu się do półfinału (12 najlepszych kucharzy w Polsce) siódmej edycji prestiżowego plebiscytu „Kucharz - odkrycie roku 2014”, zajęciu drugiego miejsca w plebiscycie „Smakosz 2014” w kategorii „Najsmaczniejszy lokal gastronomiczny” oraz udziale w trzeciej polskiej edycji programu Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia w telewizji Polsat, gdzie przeżyłem przygodę życia, która zmieniła mnie jako kucharza, a przede wszystkim jako człowieka. Specjalizuję się w kuchni fusion, więc w moich potrawach można wyszukać smaki kilku kuchni świata naraz, smakując każdą z nich tak naprawdę osobno, mimo że ich smaki subtelnie się przenikają. Dużym szacunkiem darzę kuchnię polską, węgierską, a także kuchnię dalekiego wschodu. Do niedawna po pracy zajmowałem się pokrywaniem swojego ciała tatuażami, które są dla mnie sposobem wyrażania siebie i mojej artystycznej duszy. Gastromomia jest obecna zawsze i wszędzie w moim życiu. Przed przeznaczeniem nie da się uciec, a szczęśliwy ten, który nie musi tego robić.