Hotel przygotował wiele atrakcji dla miłośników śródziemnomorskich akcentów m.in. degustacje oraz koncerty. Główna atrakcja w postaci wykwintnej kolacji, przewidziana jest na sobotni wieczór (12.08.2017r). Podczas wydarzenia można będzie smakować potraw sporządzonych przy użyciu najlepszych włoskich produktów, przygotowanych przez Giancarlo Russo- mistrza kulinarnego, propagatora kuchni włoskiej w Polsce oraz Patryka Kotarbę – szefa kuchni restauracji Ponidzie.
Polacy uwielbiają kuchnię włoską, ale czasem popełniają rażące błędy przy jej przygotowaniu. Wspólnie z Patrykiem Kotarbą przygotujemy potrawy rodem ze słonecznej Italii przy akompaniamencie wspaniałej muzyki oraz podpowiemy czym tak naprawdę jest al. dente jak również wyjaśnimy, że kuchnia włoska to nie tylko pizza i pasta – mówi Giancarlo Russo.
Kolacja odbędzie się w hotelowym ogrodzie, gdzie przygotowywanie potraw będzie można oglądać na żywo. Wieczór uświetni występ operowy Anny Lasoty oraz Jakuba Oczkowskiego. Będzie to niewątpliwie wspaniała okazja, aby odbyć fascynującą podróż bez konieczności opuszczania Buska- Zdroju.
Ilość miejsc ograniczona. Rezerwacji można dokonać pod nr. tel. 41 378 88 00 lub email info@slonecznyzdroj.pl