Pięć 2-osobowych zespołów zaprezentowało popisowe dania, na bazie lokalnych produktów: karpia królewskiego z terenów Ponidzia oraz sera twarogowego z Jędrzejowa.
Na przygotowanie kulinarnych arcydzieł uczniowie mieli dwie godziny, po upływie których jury oceniło smak oraz wygląd serwowanych potraw.
Po burzliwych obradach komisja ogłosiła zwycięzców:
I miejsce: Gabriela Sput i Małgorzata Wójcik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.
II miejsce: Martyna Basa i Monika Jankowska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.
III miejsce: Dominika Korczak, Karol Wojtaś z Zespołu Szkół Techniczno-Informatycznych w Busku-Zdroju.
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom oraz życzymy dalszych sukcesów.