Piekielny Ogród z Sebastianem Szromu!

Zapraszamy do udziału w wyjątkowym wydarzeniu, które dosłownie rozpali Państwa zmysły. Piekielny Ogród  z uczestnikiem III edycji programu Hell’s Kitchen Sebastianem "Szromu" Schromem odbędzie się 11 lipca 2015 r. o godzinie 17:00 w ogrodzie Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness.

Podczas specjalnej kolacji na świeżym powietrzu Goście zostaną zaproszeni do wylosowania koloru drużyny kuchennej. Naocznie będzie można przyglądać się zmaganiom drużyn pod przewodnictwem 2 utalentowanych Szefów kuchni w przygotowaniu nietuzinkowych potraw, następnie jakość wydanych potraw podlegać będzie ocenie Gości.

 

Przystawki:

  • Ser kozi/marynowane warzywa( marchew kolorowa, cukinia)/pesto
  • Tatar wołowy/jadalna ziemia z maku i pumpernikla/ czarna rzepa
  • Tatar śledź – tuńczyk/awokado-ricotta/mango
  • Gołąbek z włoskiej kapusty/policzek wołowy/pęczak/consome

Zupy:

  • Krem kokos-trawa cytrynowa/mus z królika/warzywa/piana
  • Krem z żółtych buraków/piana z koziego sera i czerwonych buraków

Dania Główne:

  • Jesiotr/kremowa kasza/karmelizowane kurki/jeżyny/puree z marchwi z imbirem i grejpfrutem
  • Barwena/risotto z miso i puree z kalafiora/sos czereśniowy podwędzany/pak choi ze szczawiem
  • Schab z dzika/puree z bobu/sos z jagód/panierka z pistacji/kopytka smażone
  • Comber z jelenia/kumpiaka/warzywa duszone/karmelizowana szalotka z Merlot

Deser:

  • Mus jabłko-rokitnik/mus arbuz-rabarbar/mus mohito/beza/kruszonka

Poznaj szczegóły menu i rywalizacji kulinarnej

Więcej

Menu podczas Piekielnego Ogrodu w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness
Goście wieczoru wylosują jedną z drużyn kuchennych pod przewodnictwem utalentowanych Szefów Kuchni. Executive Chef kolacji to charyzmatyczny uczestnik programu Piekielna Kuchnia Sebastian „Szromu” Szrom – pod jego okiem zespoły przygotują 4 daniowe menu degustacyjne (przystawka i danie główne do wyboru). Naocznie będzie można przyglądać się zmaganiom kucharzy w trakcie przygotowywania i wydawania nietuzinkowych potraw. Podane potrawy zostaną poddane ocenie Gości w ankiecie, drużyna z największą ilością punktów wygra konkurs oraz atrakcyjną nagrodę.

Drużyna Niebieska
(pod przewodnictwem Szefa Michała Bałazy-Ambasadora Kulinarnego Polski)

Przystawki
Ser kozi/ marynowana marchew kolorowa i cukinia/ pesto
Tatar wołowy/ jadalna ziemia z maku i pumpernikla/ czarna rzepa
Zupy
Krem kokos-trawa cytrynowa/ mus z królika /warzywa/ różowa piana
Dania Główne
Jesiotr/ kremowa kasza/ karmelizowane kurki/ jeżyny/ puree z marchwi z imbirem i grejpfrutem
Schab z dzika/ puree z bobu/ sos z jagód/ panierka z pistacji/ kopytka smażone
Deser
Mus jabłko-rokitnik/ mus arbuz-rabarbar/ mus mojito/ beza/ kruszonka

Drużyna Czerwona
(pod przewodnictwem Szefa Kuchni Patryka Kotarba – Szef Kuchni hotelu Słoneczny Zdrój)

Przystawki
Tatar śledź – tuńczyk/awokado-ricotta/ mango
Gołąbek z włoskiej kapusty/ policzek wołowy/ pęczak/ consomme
Zupa
Krem z żółtych buraków/ piana z koziego sera i czerwonych buraków
Dania Główne
Barwena/ risotto z miso i puree z kalafiora/ sos czereśniowy podwędzany/ Pak Choi ze szczawiem
Comber z jelenia/ kumpiak/ warzywa duszone/ karmelizowana szalotka z winem Merlot
Deser
Mus jabłko-rokitnik/ mus arbuz-rabarbar/ mus mojito/ beza/ kruszonka

Kolacja przeznaczona dla Gości pełnoletnich (możliwość zapewnienia opieki w hotelu dla najmłodszych). Informacja i rezerwacja w Recepcji Hotelu.

 
Ilość miejsc ograniczona.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod nr tel.: 41 378 88 00 lub przez email: info@slonecznyzdroj.pl

SEBASTIAN "SZROMU" SCHROM - POZNAJ JEGO HISTORIĘ

Swoją przygodę z kuchnią zacząłem w wieku 7 lat. Kiedy inni chłopcy grali w piłkę, ja wolałem pomagać mamie w kuchni. Jestem absolwentem Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekomomiczno- Gastronomicznych w Oświęcimiu o profilu technik żywienia. Po szkole rozpocząłem studia jednak szybko zrozumiałem, że moje miejsce jest na kuchni. Z dnia na dzień rzuciłem studia i wyjechałem do Irlandii a potem na Słowację zdobywać doświadczenie. Po dwóch latach wróciłem do Polski i podjąłem pracę w restauracji „Red House” w Oświęcimiu. Po roku pracy zostałem szefem kuchni i menagerem oraz poświęciłem się swojej drugiej pasji jaką jest barmaństwo. Po trzech latach świetności restauracja ta z przyczyn losowych została zamknięta, a ja podjąłem pracę w klubie muzycznym „High Way”, który po paru miesiącach mojej ciężkiej pracy zamienił się w jedną z najlepszych restauracji w Oświęcimiu i okolicy- restaurację „La Rossa”. Podczas przygody z restauracją „Red House” jak i obecną restauracją „La Rossa” osiągnąłem kilka sukcesów, którymi można byłoby się pochwalić, oto kilka z nich: pięć zwycięstw pod rząd w oświęcimskich półfinałach „ Małopolskiego Festiwalu Smaku” oraz zajęcie trzeciego miejsca w finale ósmej edycji tego konkursu, który odbył się w Krakowie na placu Wolnica, jednak największym osiągnięciem było wygranie drugiej edycji ogólnopolskiego festiwalu „Smak Pstrąga w Pieninach” w kategorii „profesjonaliści” ale również przyznanie mi wyróżnienia za całokształt podczas trzeciej edycji tegoż to festiwalu. Nie mogę zapomnieć o wstąpieniu do „Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników”, zakwalifikowaniu się do półfinału (12 najlepszych kucharzy w Polsce) siódmej edycji prestiżowego plebiscytu „Kucharz - odkrycie roku 2014”, zajęciu drugiego miejsca w plebiscycie „Smakosz 2014” w kategorii „Najsmaczniejszy lokal gastronomiczny” oraz udziale w trzeciej polskiej edycji programu Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia w telewizji Polsat, gdzie przeżyłem przygodę życia, która zmieniła mnie jako kucharza, a przede wszystkim jako człowieka. Specjalizuję się w kuchni fusion, więc w moich potrawach można wyszukać smaki kilku kuchni świata naraz, smakując każdą z nich tak naprawdę osobno, mimo że ich smaki subtelnie się przenikają. Dużym szacunkiem darzę kuchnię polską, węgierską, a także kuchnię dalekiego wschodu. Do niedawna po pracy zajmowałem się pokrywaniem swojego ciała tatuażami, które są dla mnie sposobem wyrażania siebie i mojej artystycznej duszy. Gastromomia jest obecna zawsze i wszędzie w moim życiu. Przed przeznaczeniem nie da się uciec, a szczęśliwy ten, który nie musi tego robić.

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close