Arleta Żynel to wybitna szef kuchni z Podlasia. Od wielu lat aktywnie działa w środowisku kucharskim, należąc do najprężniejszych i najbardziej renomowanych zrzeszeń szefów kuchni. Jako rodowita mieszkanka Podlasia doskonale zna specyfikę tamtejszej kuchni. Od maja Pani Arleta rozpoczyna nowy projekt pt. "Podlaska Akademia Kulinarna".
Podczas wielkanocnego pobytu Goście Słonecznego Zdroju będą mieć wyjątkową okazję zasmakować potraw przygotowanych przez Panią Arletę. Właśnie w stylu podlaskim zaserwowane zostanie śniadanie wielkanocne z: kumpiakiem, palcówką, podwędzaną i dojrzewającą polędwicą, jajkami faszerowanymi w skorupkach z koprem.
Pani Arleta będzie też odpowiedzialna za przygotowanie sobotniej i niedzielnej obiadokolacji. Zwłaszcza niedzielna uczta przyrządzona zostanie z prawdziwym rozmachem! Na stole pojawią się m.in. podlaskie specjały: zupa chrzanowa z paskami kumpiaka i jajkiem, pieczona i macerowana w ziołach szynka wieprzowa w sosie borowikowym i babka ziemniaczana.
Życzymy smacznego!