Kuchnia Portugalska posiada wiele wpływów śródziemnomorskich. Zauważalne są także nawiązania do dawnych posiadłości kolonialnych Portugalii, czego dowodem są stosowane przyprawy - piri piri (małe, ogniste papryczki chili), czarny pieprz, cynamon, wanilia i szafran. W kuchni tej znajdziemy też kolendrę i pietruszkę. Bardzo ważna jest oliwa z oliwek, używana zarówno do gotowania posiłków, jak i nadawania im określonego aromatu. Zestawienie octu, oliwy i mielonej papryki jest powszechnie stosowanym dodatkiem do potraw.
Menu podczas wieczoru:
Cena: 90 zł
Miejsce: Restauracja Ponidzie
Termin: 23 sierpnia 2014
Godzina: 19.00
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod nr tel.: 041/ 378 88 21 lub email: fb@slonecznyzdroj.pl.
Wymagana przedpłata w formie bezzwrotnego zadatku: 50 % do 18 sierpnia 2014 lub 100 % w późniejszym terminie.
Szczegółowy opis i informacje na temat menu i atrakcji dodatkowych podamy wkrótce.